Massagetherapie heeft als streven om de cliënt steeds bewuster te laten voelen. Dit gaat met behulp van de massage die past bij (de vraag van) de cliënt op dat moment. De massage gaat langzaam en met grote aandacht zodat de cliënt bewust de masserende handen kan volgen. Op deze manier wordt je uitgenodigd om te voelen wat er te voelen valt. Je zult soms ook met vragen of opmerkingen worden uitgenodigd om dat wat je voelt te verhelderen. Ook kan er stil worden gestaan (focussen) bij een bepaalde plek, zodat de cliënt de mogelijkheid heeft om te voelen en te benoemen wat er gebeurd, wat hij/zij voelt en hoe dat wordt ervaren. Er kunnen beelden en/of emoties horen bij die woorden.

Het is allemaal een mogelijkheid en kan helpen iets af te sluiten en weer verder te gaan. Bewustwording kan leiden tot vermindering van de klacht en vaak gebeurd dat ook!

Indien u komt voor een eerste afspraak zal er eerst een uitgebreide intake plaatsvinden zodat er wat meer gegevens over u duidelijk worden. Er zal onder andere gevraagd worden met welke vraag u naar de praktijk komt. In datzelfde consult zal ook een massage zitten. Op het einde van het consult, wat de eerste keer anderhalf uur duurt, kunt u beslissen of deze therapievorm iets voor u is en of u denkt dat u er mee verder wilt gaan. Ook ik zal tijdens dat eerste consult bekijken of ik denk dat uw vraag met behulp van massagetherapie beantwoordt kan worden. Afhankelijk daarvan zullen er verdere afspraken gemaakt worden met steeds weer een evaluatiemoment om te zien of we nog op de goede weg zitten.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende massages zoals klassieke massage, energetische massage, voetreflexmassage, bindweefselmassage, drukpuntmassage, holistic pulsing, cranio-sacraal reflexologie. Welke massage er wordt gegeven is afhankelijk van wat er (op dat moment) het beste past. Tijdens de massage zal ik u door middel van open vragen begeleiden bij het bewustworden van wat er op dat moment is en wat uw lichaam u te vertellen heeft.

                                                        

            lidnr.04.007               licentienr. 174239R

 

 

Dynamic Webdesign Mill - Fontaine Massagetherapie en Bewustwording © 2016 - 2024