Holistische Massage bij Fontaine is " zijn met wat er is".

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want als we pijn hebben, of dat nu fysiek, mentaal of emotioneel is, roept dat weerstand op. We willen er het liefst zo snel mogelijk weer vanaf. Dat is vaak de enige aandacht die we er aan geven. We hebben nooit geleerd echt met aandacht onze pijn te voelen.

Het draait allemaal om weerstand en aandacht. Zolang iemand van de pijn af wil is er weerstand op de pijn. Deze weerstand (het gevoel dit niet te willen) creëert een stagnatie waardoor het haast onmogelijk wordt dat de pijn vermindert, want door die stagnatie kan de stroom van energie en vloeistof niet op gang komen. Dit kan wel door de juiste neutrale aandacht, dus door de weerstand en de pijn werkelijk te gaan voelen, door te zijn met alles wat er is. Zonder er direct af te willen, zonder direct resultaat. Door stil te staan en te zijn met wat er is, volgt vaak als vanzelf bewustwording en daarna op een bepaald moment de beweging.

Vergelijk het maar met een huilend kind. Als je haast hebt en zegt dat hij moet stoppen met huilen, begint hij vaak alleen maar harder te huilen. Ga je rustig zitten met je kind op schoot en geef je je volle aandacht terwijl hij huilt, dan zal het op een gegeven moment vanzelf rustiger worden en zal hij stoppen met huilen. Hij voelt zich gehoord en gezien en dat is waar het om gaat.Dit geldt ook voor onze pijn, of die nu fysiek, mentaal of emotioneel is.

Door je heel bewust te laten aanraken en te ervaren wat er in je lichaam gebeurd wordt je je bewust van dat wat er zich afspeelt in je lichaam; hoe het voelt, hoe het reageert, welke emoties daar bij horen, of er ook beelden of gedachten komen en wat die oproepen etc. Zonder dat er iets hoeft te veranderen, zonder oordeel, "gewoon" zijn met wat is.....                                                                                

Het is allemaal een mogelijkheid en kan helpen iets af te sluiten en weer verder te gaan. Bewustwording kan leiden tot vermindering van de klacht en vaak gebeurd dat ook!

 

Dynamic Webdesign Mill - Fontaine Massagetherapie en Bewustwording © 2016 - 2024