De therapievorm Familieopstellingen is ontwikkeld door psychotherapeut Bert Hellinger
De basis van veel problemen, klachten, angsten en gedrag ligt vaak in onze vroege jeugd of zelfs ver daarvoor – wat krijgen we mee van onze ouders of opa’s en oma’s?

Familieopstellingen geven je cliënt een goed inzicht in de problematiek die ze bij zich dragen, en kunnen een grote bijdrage leveren aan het oplossen ervan.

Het familiesysteem zegt: "als ieder lid van de familie de plek heeft die hij hoort te hebben, en de energie vrij kan stromen binnen het systeem, dan is er rust, orde en een gevoel van thuiskomen bij alle leden van de familie". Het gaat daarbij om de laag van de ziel, niet om hoe het letterlijk is (geweest).

Thema’s die behandeld kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

Wat is jouw plek?
Waar is jouw plek?
Hoe neem je jouw plek in?
Wat draag je allemaal nog met je mee, en is dit van jezelf of neem je onbewust veel mee van anderen?
Ervaar je heftige angsten of is het leven zwaar?
Wat blokkeert jou?
Welke keuzes moet je maken?
Waarom kan je je doelen niet realiseren?

Door het familiesysteem te combineren met lichaamsgerichte therapie – massage – kan je een verdieping aanbrengen in jouw behandelingen. Je komt sneller tot de kern van het “probleem” waardoor je doelgerichter kan gaan behandelen.

Cursus inhoud

Achtergrond Familieopstellingen.
De methode Familieopstellingen.
Familieopstellingen voor jezelf.
Integreren van deze methode in je (massage)behandelingen. 

Tijdens de eerste 3 á 4 lesdagen wordt er vooral aandacht gegeven aan de methode Familieopstellingen voor jezelf. Om deze methode goed in te kunnen zetten in je praktijk is het belangrijk om de methode ook zelf te ervaren. Wat doet het met jou?
De volgende lesdagen zijn gericht op de methode Familieopstellingen in combinatie met lichaamsgericht werken, de massage. Hoe combineer je dat in de praktijk. Welke klachten kunnen behandeld worden, voor welke cliënten is deze methode geschikt.
 

Deze cursus geef ik bij Zonnevlecht opleidingen in Wijk en Aalburg als 8-daagse cursus. Deze cursus start meerdere keren per jaar.           

Daarnaast geef ik cursussen Tafelopstellingen en Opstellen bij rouw en verlies, ook bij Zonnevlecht Opleidingen.                          Zie ook voor meer informatie http://www.zonnevlechtopleidingen.nl

Dynamic Webdesign Mill - Fontaine Massagetherapie en Bewustwording © 2016 - 2024